Република Српска

petak, 03 maj 2024 21:41

ХОЋЕ ЛИ ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ ИЗ СРПСКЕ ПРИЗНАТИ ШМИТА ЗА ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА?

Аутор Доктор Драган Ђокановић
Доктор Драган Ђокановић, Тјентиште (Општина Фоча) - Република Српска Доктор Драган Ђокановић, Тјентиште (Општина Фоча) - Република Српска


Драга браћо и сестре, након Шмитових измјена Изборног закона БиХ, нашли смо се, (Република Српска и политичке странке из Републике Српске), у врло деликатној ситуацији.

Јутрос сам писао да ПАТРИОТИ СРПСКЕ не желе више никаву сарадњу са ЦИК-ом БиХ, јер је то изборно тијело у потпуности доспјело у шаке њемачког повјереника за окупацију цијеле Босне и Херцеговине.
ПАТРИОТИ СРПСКЕ ће остати политички субјект и правно лице у Републици Српској, посвећено чувању, јачању и слободи Српске.

Врло ме занима шта ви, браћо сестре, мислите о сљедећем: Да ли СНСД, СДС, ПДП и све друге политичке странке из Републике Српске треба да остану на списку ЦИК-а као политички субјекти који подржавају рад ЦИК-а по Шмитовим измјенама Изборног закона БиХ; да учествују на изборима које организује ЦИК БиХ у складу са Шмитовим измјенама Изборног закона БиХ, те да, ТИМ СВОЈИМ УЧЕШЋЕМ, у потпуности прихвате и признају Кристијана Шмита за високог представника у БиХ, рачунајући и Републику Српску?
Мораће се опредијелити!

(Доктор Драган Ђокановић, 03. 05. 2024)

Везани чланци:

1. https://srpska-portal.com/index.php/republikasrpska/item/1097-patrioti-srpske-napustice-centralnu-izbornu-komisiju-bosne-i-hercegovine