Република Српска

sreda, 17 april 2024 13:04

ПОДНИЈЕЋЕМО МИ РЕЗОЛУЦИЈУ, А ЗА НЕЗАВИСНОСТ СРПСКЕ НЕ ПОСТОЈИ СПРЕМНОСТ БИРАЧА!

Аутор Доктор Драган Ђокановић
Доктор Драган Ђокановић, Источно Сарајево - Република Српска Доктор Драган Ђокановић, Источно Сарајево - Република Српска


"Знате ли колико је укупно Срба-бирача из Републике Српске гласало за БиХ (Предсједништво и Представнички дом Парламентарне скупштине) на изборима 1996. године, а колико на изборима 2022. године?
Знате ли колико је Срба-бирача из Републике Српске гласало за Републику Српску (за Народну скупштину и Предсједника) на изборима 1996. године, а колико на изборима 2022. године? А само се на изборима може добити мандат за наредни период, како за Републику Српску, тако и за БиХ!

Резолуција о Сребреници?
Већ смо прошли кроз све фазе у раду Хашког трибунала...
И?
Као што видите народ живи, иако су сви главни лидери завршили у затвору...
Тако ће бити и након те резолуције. Дан послије њеног одбијања бићемо пријатно изненађени, али ћемо без обзира на то наставити да живимо у неправедном свијету.
У случају усвајања резолуције, прво ћемо бити намргођени, потом ће нам бити свеједно јер смо свјесни ко је предложио и ко је изгласао тај папир...

Независност Републике Српске?
Ова власт нема мандат за ту врсту посла. Погледајте колико су владајуће странке у Српској добиле гласова на изборима за Народну скупштину, а колико за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ? Колико је гласова добила Цвијановићева за БиХ, а колико Додик за Републику Српску? Видјећете да разлике нису драстичне. Чињеница је и да су сви досадашњи избори за Предсједништво БиХ и Представнички дом ПСБиХ успјели на територији Републике Српске.
Дакле?
Не постоји у Републици Српској изборни резултат који, у овом изборном мандату, може да доведе до независности Републике Српске.
Ако садашња власт у Републици Српској, без обзира на резултате избора 2022. године, ипак покуша са референдумом за независност Српске?
Не вјерујем да ће бити нереални и покушати да га организују.", одговорио сам јуче госпођи Гордани Кукић из Бањалуке, на питање:"Шта Ви мислите, Др Ђокановићу, да ли су то ови одсудни тренуци пред којима опозиција не би смјела узмицати? Ако је Република Српска угрожена, ниједан Србин не би смио да то не види!"

(Доктор Драган Ђокановић, 17. 04. 2024)