Република Српска

nedelja, 28 april 2024 11:18

ПРЕДСЈЕДНИЧЕ, НЕ ПОДСТИЧИТЕ (КАБА)ДАХИЈЕ!

Аутор Доктор Драган Ђокановић
Доктор Драган Ђокановић, Сребреница - Република Српска Доктор Драган Ђокановић, Сребреница - Република Српска


Све више људи прича о рату...
Свакодневно добијам приватне поруке у којима ме познаници питају да ли ће избити рат између Срба и Бошњака у Босни и Херцеговини.

"Чисто да се зна коме је било до рата.", пише данас и предсједник Републике Српске Милорад Додик, објављујући на једној друштвној мрежи изјаву Мухамеда Филиповића у којој овај некадашњи муслимански политичар окривљује Алију Изетбеговића и његову Странку демократске акције да, 1991. године, нису хтјели да склопе "споразум" са Србима, све под покровитељством званичног Београда, односно предсједника Србије...

Не могу да се отмем утиску да је својом објавом, и то баш у овом тренутку, предсједник Републике Српске Додик желио да, користећи Филиповићеву изјаву, поручи да се нови рат у БиХ може десити само ако га желе Бошњаци.

Да ли је министар полиције у Федерацији БиХ Рамо Исак, улазећи у Републику Српску, са конвојем службених возила Федерације БиХ, и то све под ротацијом, сликовито наговијестио на који би начин рат између Бошњака и Срба требало да почне?

Одлично се Полиција Републике Српске поставила према овом кабадахијском упаду на територију Српске! Одлично! Господски! Професионално!
Само снажни имају довољно стрпљења и могу тако да се поставе. Браво!

Према томе, спомињање ријеч рат од стране предсједника Републике Српске Милорада Додика, јесте само непотребно подстицање (каба)дахија, јер још није вријеме за буну!

(Доктор Драган Ђокановић, 28. 04. 2024)