Република Српска

sreda, 01 maj 2024 08:59

ЗАПАД НЕСТРПЉИВО ЧЕКА ДА И ОВДЈЕ ПУКНЕ!

Аутор Доктор Драган Ђокановић
Доктор Драган Ђокановић, Гацко - Република Српска Доктор Драган Ђокановић, Гацко - Република Српска


Анализа ноћашње сједнице Савјета безбједности УН-а показује да, против Републике Српске, постоји завјереничка коалиција једног броја Западних влада, које преко свог повјереника Нијемца Кристијана Шмита и бошњачких политичара из Федерације БиХ желе уништити Републику Српску, па и по цијену рата.

Срећом, раскринкани су на вријеме па им је изазивање рата у БиХ и окривљивање српске стране за његов почетак, за сада, отежано.
Наредних дана требало би будно пратити шта се дешава на релацији Запад - бошњачки политичари и, да бисмо сачували мир у БиХ, морамо правовремено реаговати. Дио глобалног фокуса биће неко вријеме усмјерен у нашем правцу, тако да ћемо се далеко чути - ако смо у праву, наравно!

Морамо искористити указану шансу, коју су нам креирале Русија и Кина, и доказати да је Република Српска главни фактор мира у Босни и Херцеговини.

Међутим, брине ме, да ли ће предсједник Републике Српске, као главни човјек власти и парламентарне већине у Српској, имати довољно мудрости и моћи самоконтроле да не дозволи да његове реченице, од којих Српска нема никакве користи, злоупотријебе наши непријатељи, изазову инцидент и покрену рат у БиХ. Садашњи властодршци у Њемачкој, Великој Британији, Француској, и још неким земљама са ове и оне стране океана, нестрпљиво чекају да и овдје пукне.

(Доктор Драган Ђокановић, 01. 05. 2024)


Везани чланци:

1. https://srpska-portal.com/index.php/politika/item/1092-hvala-rusiji