Република Српска

nedelja, 28 april 2024 22:14

БОШЊАЧКЕ ПОЛИТИЧКЕ СТРАНКЕ ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ БИХ ПРИЈЕТЕ РАТОМ!

Аутор Доктор Драган Ђокановић
Доктор Драган Ђокановић, Требиње - Република Српска Доктор Драган Ђокановић, Требиње - Република Српска


Све политичке проблеме у Босни и Херцеговини, који сада пријете и ескалацијом у ратне сукобе, створила су и генерисала руководства бошњачких политичких странака на челу са СДА и СДП-ом, те руководства српских политичких странака на челу са СДС-ом, СНСД-ом и ПДП-ом.

Први су одлично изанализирали Дејтонски мировни споразум и све што се могли да искористе у своју политичку корист, а у циљу унитаризације БиХ - ИСКОРИСТИЛИ СУ.

Други пак, ријеч је о српским странкама из Републике Српске, нису уопште анализирале Дејтонски споразум из позиције интереса Републике Српске, већ су га спроводиле у складу са страначким интересима, пуниле страначке и личне рачуне из буџета БиХ, запошљавале своје људе и јачале страначке инфраструктуре... Путовали су по свијету чланови СДС-а, СНСД-а, и ПДП-а, куповали станове од кредита које су лако отплаћивали, возили скупе лимузине - НЕ ГЛЕДАЈУЋИ како бошњачке политичке странке плету мрежу у коју је, због таквих политика СДС-а, СНСД-а и ПДП-а, Република Српска све више упадала.

Сада су те три странке разумјеле да су Српску догурале до "дувара", да пријети њено губљење, али да ће летјети главе ако је изгубе! Схватиле су и да су се њихови коалициони партнери, (а у ствари политички непријатељи), осилили до те мјере да Српској пријете ратом, ако и у наредном периоду не буду радиле по политичким жељама и плановима (непријатељских) бошњачких странака из Федерације БиХ.

(Доктор Драган Ђокановић, 28. 04. 2024)