Република Српска

ponedeljak, 29 april 2024 17:37

ХОЋЕ ЛИ ДОДИК БРАНИОЦИМА СРПСКЕ ДАТИ ДВИЈЕ МИЛИЈАРДЕ МАРАКА?

Аутор Доктор Драган Ђокановић
Доктор Драган Ђокановић, Сребреница - Република Српска Доктор Драган Ђокановић, Сребреница - Република Српска


Данас сам одгледао снимак јучерашње емисије у којој је предсједник Републике Српске Милорад Додик, у згради Владе Републике Српске, у Источном Сарајеву, угостио једну приватну телевизију из Сарајева и њеном власнику дао двочасовни интервју.

Вртиле су се углавном познате реченице актуелног предсједника Српске, осим што је у неколико наврата, путем те телевизије, понудио, (колико сам схватио: Бошњацима), двије милијарде конвертибилних марака за "раздруживање" Републике Српске и, приде, дио територије Републике Српске на којој се налази Меморијални центар у Сребреници.

Сви знамо да Милорад Додик није неискусан политичар па да не зна шта лансира у јавност, поготово нам није страно да је Милорад Додик неко ко се одлично разумије у трговину! Међутим, остало је нејасно, шта би то Додик да откупи, за кога, и од кога?
Жели ли то предсједник Српске да, са двије милијарде марака мита, одврати Бошњаке из Федерације БиХ од агресије на Републику Српску? По принципу: Боље да узму паре док их нуди, (све вријеме је, Додик, говорио у првом лицу једнине), јер, ако Бошњаци не прихвате паре које им је понудио, гинуће за џабе током агресије на Српску, а паре ће добити Срби који ће пуцати у агресорске војнике! Или је Милорад Додик мислио да ће српски војници убијати Бошњаке за џабе, само из патритоизма према Српској и њеном предсједнику, а двије милијарде марака ће оставити за послијератну обнову Српске, коју очигледно посматра као своју прћију, јер мртав-хладан нуди и дио њене територије (евентуалном) агресору из Федерације БиХ?

(Доктор Драган Ђокановић, 29. 04. 2024)