Политика

nedelja, 04 februar 2024 10:11

КАСНИ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ, КАСНИ...

Аутор Доктор Драган Ђокановић
Савјет безбједности УН Савјет безбједности УН


"У складу са чланом 35 Повеље Уједињених нација и чланом 3 Привременог пословника Савјета безбједности УН Република Србија овим писмом скреће пажњу СБ на актуелну ситуацију на територији Косова и Метохије и у вези са Косовом и Метохијом, која је у оштрој супротности са Повељом УН и Резолуцијом Савјета безбједности УН 1244, и која је такве природе да захтијева одржавање посебне сједнице Савјета безбједности. ...
На територији Косова и Метохије, која се у складу са Повељом УН, другим правилима међународног права и Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН (од 1999. године) налази у саставу Републике Србије, а на којој је успостављена међународна управа Уједињених нација, у току је кулминација дуготрајних и добро испланираних и систематских акција тзв. руководства косовских Албанаца, којом се Срби намјерно подвргавају неподношљивим животним условима.", ово су изводи из писма које ће у име Србије сутра на Ист Риверу предати стални представник Србије при УН.

Да се мало присјетимо:

"Проблеми Срба са Косова и Метохије неће стићи до Савјета безбједности УН-а. Искључиво због лоших процјена предсједника Србије Александра Вучића.
Обећавши да ће бити уклоњене барикаде, признао је да је инволвиран у њихово постављање, али оставио и основе сумње да је у дослуху са снагама које су жељеле да Албанци овладају Скупштином Општине Косовска Митровица тe да у склaду са својим плановима обаве припреме за локалне изборе..." (Доктор Драган Ђокановић, 29. 12. 2022)

"Првенствено од Савјета безбједности зависи евентуално учлањење "Косова" у УН. Све док је Савјет безбједности УН-а против учлањења Косова у УН, од чланства "Косова" у УН-у - нема ништа! Резултати распараве на сједници Савета безбједности о безбједносном стању на Косову и Метохији и о томе како се НАТО (а Кфор је НАТО) понаша у свему томе, предсједниче Србије, били би много, много већи од Вашег "ништа". Нажалост, нисте послушали добронамјерне савјете да средином децембра, у доба барикада, позовете у помоћ Савјет безбједности УН-а, него сте се ослонили на официре Кфора и њима слали писма... И, предсједниче Србије, шта сте постигли? Колико је Срба од тада добило батине? На колико је Срба на Косову и Метохији од тада пуцано? Колико година има Србин којег су данас двојица албанских кабадахија напали и изболи ножем? На крају, је ли данас боље на Косову и Метохији, или је горе неголи у децембру?
Све то треба изнијети на сједници Савјета безбједности, господине Вучићу! Ваш покушај обраћања командантима Кфора доживио је фијаско! Резултат Вашег обраћања њима једнак је нули. Значи, на погрешну адресу сте слали писмо. Савјет безбједности је једина права адреса. И нема потребе да Ви прогнозирате какав ће резултат бити сједнице Савјета безбједности УН-а о Косову и Метохији, јер се са писмом Кфору показало да лоше процјењујете. (Доктор Драган Ђокановић, 03. 02. 2023)

Како је тренутно нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији?
Комплетан систем њихове заштите и функционисања као колектива на Косову и Метохију, због Вучићевих грешака је срушен. Срушили су га Албанци, јер су им Вучићеви потези ишли на руку и омогућили да Србима са Косова и Метохије раде то што тренутно раде.
Предсједник Србије не би смио да прави такве грешке.

(Доктор Драган Ђокановић, 04. 02. 2024)

 

Везани чланци:

1. https://srpska-portal.com/index.php/politika/item/674-vucic-je-predao-i-sjever-kosova

2. https://srpska-portal.com/index.php/politika/item/703-rezultat-vucicevog-obracanja-kforu-jednak-je-nuli