Политика

četvrtak, 22 februar 2024 14:26

МИЛОРАД ДОДИК: "РУСИЈА НЕ ОСТАВЉА СВОЈЕ ПРИЈАТЕЉЕ!"

Аутор Доктор Драган Ђокановић
Доктор Драган Ђокановић, Санкт Петербург - Русија Доктор Драган Ђокановић, Санкт Петербург - Русија


Русија и Република Српска не признају да је Нијемац Кристијан Шмит високи представник у БиХ.
Западне државе и Федерција БиХ на страни су Нијемца Кристијана Шмита, као високог представника у БиХ.

Руски предсједник Владимир Путин одликовао је предсједника Републике Српске Милорада Додика високим одликовањем Руске Федерације и тим чином показао да су он лично и Русија као једна од свјетских велесила на страни Републике Српске, њеног народа и њеног изабраног предсједника.

Свима нама у Републици Српској је јасно да су државе Запада, преко својих штићеника из Федерације БиХ, организовале подизање оптужнице против предсједника Републике Српске, и да једва чекају да га макну из политике, а можда и са слободе...
Сигуран сам да ће послије јучерашњег одликовања Милорада Додика, још снажније да крену против њега.

Најзападнији (у географском смислу) политичар којег Русија одликује и којем вјерује је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Најисточнији политичар (у географском смислу) којег Запад подржава и којем вјерује је предсједник Украјине Володимир Зеленски.

Знамо да је Русија у рату са Западом (преко Украјине и Зеленског), као што знамо да Запад, преко својих штићеника из Федерације БиХ, пријети Додику затвором и елиминацијом из политичког живота, углавном због његовог пријатељства са руским званичницима.

"Русија не оставља своје пријатеље!", јуче је изјавио (мада ми је то више личило на подизање самооптимизма) предсједник Српске Милорад Додик, а након разговора са предсједником Путином.

Да закључим: Свједочимо да Запад (још увијек) није оставио свог пријатеља Зеленског, па сам сигуран да неће ни Русија оставити свог пријатеља Додика.
Не преостаје нам ништа друго већ да се надамо да Република Српска неће почети да личи на Украјину.

(Доктор Драган Ђокановић, 22. 02. 2024)