Политика

petak, 05 april 2024 17:17

НИЈЕ ЈОСИПУ БРОЗУ ТИТУ МЈЕСТО У ХРВАТСКОЈ!

Аутор Доктор Драган Ђокановић
Арсо Јовановић и Јосип Броз Тито Арсо Јовановић и Јосип Броз Тито


Шта ће бити са "Кућом цвећа"? Да ли ће Музеј историје Југославије са Јосипом Брозом Титом, постати Музеј српске историје са Степом Степановићем, Живојином Мишићем, Радомиром Путником?
Председник Привременог органа града Београда и прослављени српски ватерполиста Александар Шапић најавио је да ће покренути иницијативу да "Кућа цвећа", односно Музеј историје Југославије, постане музеј српске историје, а да се Јосип Броз Тито који почива у њој врати у Кумровец.

Наравно да сам за то Београд добије величанствени музеј српске историје у којем ће почивати и Степа Степановић, и Живојин Мишић, и Радомир Путник, и Петар Бојовић, и сви други истакнути Срби који су наш народ провели кроз страхоте Првог свјетског рата и довели до велике државе.

Али, искрено говорећи, нисам за то да Србија испоручи ковчег са посмртним остацима Јосипа Броза Тита, Хрватској. Сматрам да Хрватска није заслужила Јосипа Броза Тита, једног од најафирмисанијих европских антинациста и антифашиста. Колико год се Јосип Броз Тито, као политичар и послијератни државник, огријешио о Србе, њему је мјесто ипак у Београду, а не уз Хрвате или неке друге народе који су својим референдумима, слушајући налогодавце са стране, разбили Југославију и показали шта мисле о антинацизму и антифашизму.

Дакле, Шапићу, и Ви, и Ваш страначки шеф, мало боље размислите о свему!
Нико вам не брани да направите Музеј српске историје! Нека то буде грађевина величине највеће египатске пирамиде, биће нам драго! Нека сви они који дођу у Београд и Србију потрче да обиђу тај музеј, да се сликају поред њега и у своје државе понесу утиске о храбрости Срба и државотворној снази Срба.
А у "Кућу цвећа" положите и посмртне остатке Србина Арсе Јовановића, начелника Врховног штаба Народноослободилачке војске Југославије и Партизанских одреда Југославије, те првог Начелника Генералштаба Југословенске Армије. То ће бити прави одговор Срба Јосипу Брозу Титу, јер је антинацистичка и антифашистичка борба у Југославији била борба Срба за слободну Југославију.


(Доктор Драган Ђокановић, 05. 04. 2024)